Untermenü

Veilig drinkwater voor vluchtelingen in Iraaks-Koerdistan

In Suleymaniya (Iraaks-Koerdistan) ontvingen 249 vluchteling-families speciale Lifesaver Jerrycans. Hiermee hebben ze nu toegang gekregen tot veilig drinkwater.

05. April 2017


Elke familie ontvangt Jerrycan-Filter

Elke familie ontvangt een Lifesaver Jerrycan

Udo Stolte heeft net dit project in de Koerdisch Autonome Regio (ook wel Iraaks-Koerdistan genoemd) bezocht. Hij vertelt: "Drie weken geleden hebben we in Suleymania waterfilters uitgedeeld. Deze filters heten Lifesaver Jerrycans. En het zijn geweldig apparaten, omdat ze 99,999% van de bacteriën, virussen en vele chemicaliën uit het water filteren."

Goede ervaringen met de filters
Udo was al bekend met deze jerrycans: "Na de verwoestende overstroming in Pakistan in 2010 hebben we veel van deze filters uitgedeeld. Toen hadden we er al erg goede ervaringen mee. De ‘Lifesaver Jerrycans’ werden terugbetaald door de organisatie IWAO (International Water Aid Organization) die meerdere van onze projecten ruimhartig steunt."

"De 249 vluchteling-families, christenen en Esiden die een filter hebben ontvangen zijn erg blij. Nu zijn ze niet meer afhankelijk van onze wekelijkse drinkwatervoorziening. Ook voor ons is het positief, want het is financieel veel goedkoper voor ons en onze supporters. Nu kunnen de vluchtelingen zelf water zuiveren met de filter. En het belangrijkste: ze hebben nu toegang tot schoon drinkwater voor een langere tijd.”

Geef de kinderen toegang tot plezier
Udo Stolte wil graag benadrukken aan onze partners dat vooral ook de kinderen plezier nodig hebben. Dit kan al op heel eenvoudige manieren bereikt worden, bijvoorbeeld met een lange springtouw. Of, zoals hij nu heeft gezien in het project, met een hoelahoep. De kinderen oefenden er ijverig mee.