Untermenü

Shelter Now stuurt kinderen van Jezidi’s weer naar school

Na een bezoek van Udo Stolte aan Noord-Irak heeft Shelter Now vervoer en schoolbenodigdheden voor kinderen van Jezidi’s gefinancierd. Hij vertelt hieronder over zijn bezoek.

25. October 2017


Jezidi kinderen zijn blij met hun nieuwe schoolbenodigdheden

Udo Stolte , medewerker van Shelter Now Duitsland, was een paar weken geleden op bezoek bij de ontsnapte Jezidi’s in Suleymaniya in het Koerdische gebied van Noord-Irak. Hij vertelt:

"Ik bezocht de vluchtelingen om hen te vragen of onze projecten, die we al drie jaar met hen doen, de juiste zijn. Ik wilde weten of ze nuttig zijn of dat we misschien veranderingen moeten aanbrengen. De antwoorden waren vrij positief, de Jezidi’s waren zeer dankbaar. Ik kwam er echter wel achter dat hun kinderen niet naar school waren gegaan. Toen ze werden gevraagd waarom, legden ze uit dat ze de kinderen niet alleen naar school kunnen sturen en dat ze niet over de nodige schoolbenodigdheden beschikten.”

“Aangezien ik een leraar ben, raakte dit me. Ruim een jaar geleden organiseerden ze zelf een schoolles in een geïmproviseerde school in een tent. Ik dacht dat dat nog steeds het geval was. Dat was dus niet zo. Daarom beloofden we spontaan om de schoollessen voor het nieuwe schooljaar te financieren.”

“Toen ik terug in Duitsland het voorstel las, was dat best ontnuchterend: het project kostte meer dan 19.000 dollar. Maar goed, ik had het beloofd, dus daarom hebben we het geld voor de eerste twee maanden onmiddellijk overgemaakt. De rest heb ik bij een bevriende andere christelijke organisatie aangevraagd. Dit kwam neer op een bedrag van 13.000 euro. Daarna kwam een verrassing! Want precies hetzelfde bedrag als wat ik eerder zelf had overgemaakt, kwam een paar dagen later binnen. Geschonken door een tot nu toe onbekend parochie, die niets over dit project kon weten. Wauw!”

En nu worden de kinderen elke dag naar hun scholen gereden, ze hebben goede materialen, ze zijn blij dat ze eindelijk les hebben én ze hebben beloofd hard te zullen studeren!”