Over Shelter

Shelter Now is een Christelijke internationale humanitaire organisatie.

Met onze ruim 25 jaar ervaring hebben we een brede expertise op het gebied van humanitaire hulp in gevaarlijke of moeilijk toegankelijke gebieden in de Arabische wereld, zoals Afghanistan en Kurdistan.

Niet alleen bieden we directe noodhulp aan slachtoffers van natuurgeweld en oorlogen, we investeren ook in wederopbouw van de getroffen gebieden.

Naast ons hoofdkantoor, gevestigd in Duitsland, hebben we vertegenwoordiging in o.a. Nederland, Engeland, Australië en Amerika. In 2003 werd Shelter Now Nederland opgericht om het werk van Shelter Now Internationaal te ondersteunen.


Ambassadeurs

Naast bestuurs-voorzitter Jan Sjoerd Pasterkamp zijn ook de volgende mensen nauw betrokken.

GEORG TAUBMANN

Internationaal Directeur Shelter Now

In Augustus 2001 werd Georg samen met 7 andere werkers door de Taliban opgepakt en na 103 dagen gevangenschap op wonderlijke manier bevrijd. In de jaren erna is hij onverschrokken doorgegaan met het dienen van de Afghaanse bevolking en voor velen een inspiratiebron voor werken in door rampspoed getroffen gebieden.

STEVE VAN DEVENTER

Ambassadeur Shelter Now, Voormalig voorganger 'de Weg' Mijdrecht

“De verhalen die de werkers van Shelter Now tijdens hun jaarlijkse retraite met mij deelden, hebben diepe indruk op mij gemaakt. Hun bereidheid om met gevaar voor eigen leven zich in te zetten voor de medemens, getuigt van grote moed en diep vertrouwen.”

Emergency Relief
Health
Micro-Enterprise development
Community development