Untermenü


Geschiedenis en Filosofie

Distributie van voedsel aan de behoeftigen

Vroege jaren '80 woei in het Midden-Oosten een humanitaire ramp: Na jaren van burgeroorlog en de Sovjet-invasie in Afghanistan, hebben meer dan drie miljoen mensen moeten vluchtten naar Pakistan. Ze leden er in enorme vluchtelingenkampen. Deze foto's gingen de wereld rond en raakte een kleine groep toegewijde christenen in Duitsland en andere landen, zodat ze besloten om een goed doel te starten voor de vluchtelingen: Shelter Now.

De namen Shelter - het Engels woord voor "schuilplaats" of "toevlucht" - zijn een getuigenis aan de filosofie van de internationale hulporganisatie: christelijke naastenliefde is slechts de armsten van de armen te eten en drinken geven en een dak boven hun hoofd. Ondertussen kijkt Shelter Now terug op bijna 30 jaar humanitaire werk voor de bevolking van Afghanistan en Pakistan: Van noodhulp voor oorlogsvluchtelingen of slachtoffers van een ramp over de wederopbouw van Afghanistan, alles door lange-termijn ontwikkelprojecten.

Ontwikkeling in islamitische landen is een bijzondere uitdaging voor een christelijke organisatie. Door onze jarenlange ervaring nu, is Shelter zeer goed bekend met de lokale cultuur. Daarom kunnen we de projecten met de grootste gevoeligheid realiseren. Shelter Now wordt beschouwd als een christelijke humanitaire organisatie. De medewerkers houden van de bevolking van Afghanistan en Pakistan en werken met hen voor een toekomst de moeite waard geleefd te worden.

Emergency Relief
Health
Micro-Enterprise development
Community development