Scholen

"Bouwt scholen voor ons! Wij willen leren". De dorst naar kennis van de kinderen is onverzadigbaar. Nog kan de meerderheid van de Afghanen niet lezen en schrijven, vooral geen vrouwen en meisjes. Shelter Now bouwt scholen voor jongen en meisjes.

"Bouwt ons een school! Wij willen iets leren!"

Deze urgente vraag kreeg onze medewerker tijdens het afscheid vaak van de kinderen te horen. In een dorp noordelijk van Kabul had hij over het plan gesproken om een meisjesschool te bouwen.

Schelter Now heeft in de vluchtelingenkampen in Pakistan al meerdere scholen gebouwd. Onderwijs is een mensenrecht, overal op de werelt. In Afghanistan is het bovendien een basisvoorwaarde om de democratisering op ten duur te stabiliseren. De meiden en jongen zijn zeer gemotiveerd. Zij weten: men kan alleen iets verdienen als je iets hebt geleerd. Naar hun wensen gevraagd antwoorden zij: "piloot, ingenieur, doctor, advocaat, professor of ook president".

Tenminste 70 kinderen van deze school overleden. Foto: Shelter Now

Help mee aan de toekomst van een kind

Educatieve projecten zijn zeer belangrijk voor ons. Ze geven de mensen hoop en een  beter leven. Ook in de vluchtelingenkampen in Pakistan hebben we scholen gebouwd. Na de aardbeving, waren we in staat om 20 basisscholen aardbeving-safe te creëren. 

 

Basisschool leerlingen, doven, meisjes en weeskinderen in Afghanistan krijgen onderwijs en de daaropvolgende training en geeft hen een goede kans op het krijgen van een baan. Een Basiscursus kost ons slechts 25 euro, een opleiding in het Deaf Centre 50 euro per maand, of 300 (600) euro per jaar. 

 

U kunt ook een sponsoring doen voor basisonderwijs - een maand voor 25 euro.